Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y optimizar su navegación. Si continua navegando, consideramos que acepta nuestra política de cookies

Saltar-se les regles

Autor: Vicent Sales Mateu, vicepresident Diputació Castelló i regidor a l'Ajuntament de Castelló

La Junta Electoral de Zona de Castelló va suspendre ahir la roda de premsa que havien de donar a l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco i el vicealcalde, Enric Nomdedéu, a l'Ajuntament de la capital. La raó no és altra que el fet de que la dita roda de premsa, en la que el bipartit pensava presentar les inversions sostenibles que va licitar pròximament l'ajuntament, vulnera el que disposa l'article 50,2 de la LOREG, la llei orgànica de règim electoral general, que regula les Eleccions Generals, ja que suposa al·lusions a realitzacions o guanys politics perpetrats per l'equip de govern. No és la primera, ni serà l'última vegada que els autodenominats 'governs del canvi' es passen la llei per l'arc de triomf i intenten treure profit de la seua avantatjosa posició en els distints governs locals i autonòmic. Sense anar més lluny el dilluns 6 de juny la junta li va recordar a l'ajuntament d'Almassora que les notes de premsa d'autombombo que estava publicant vulneraven també la llei. Eixe mateix dia la vicepresidenta, Mónica Oltra i l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco anunciaven la construcció d'una residència contravenint també el marc legal que impedeix fer-se propaganda electoral a càrrec de l'erari públic.

Però sense cap dubte el més sonat dels actes d'autosatisfacció, autombombo i autorepartiment de flors i violetes, va ser l'acte que la Presidència de la Generalitat va realitzar amb Alcaldes de la provincia de meys de 3.000 habitants, al Centre de Turisme del Grau de Castelló. Vore a Ximo Puig, que tantes vegades s'ha queixat de que altres partits van 'dopats' a les eleccions, ser acusat de vulnerar la llei electoral perquè utilitza els recursos públics per al seu propi benefici polític, no te preu. Socialistes i nacionalistes, que tantes vegades parlen 'lliures de pecat i protegits de tota pertorbació' porten tantes malifetes durant esta precampanya, que ja quasi hem perdut el compte. Està vist que el que va passar amb el vídeo 'orgull de ser valencians' -fet per una empresa que no era valenciana per a mosqueig generalitzat de tota la indústria audiovisual autòctona- no va ser un fet aïllat, sino tot un modus operandi per treure profit econòmic del poder en benefici electoral propi.

Fer trampes no està bé, però fer-ne després de passar-se vint i quatre anys a l'oposició presumint de pixar colònia Nenuco, resulta patètic.

Opiniones deja tu opinionDeja tu Opinión
No existen opiniones para este elemento.

Arriba OpiniónOpinión Enviar a un amigoEnviar a un amigo Volver AtrásVolver Atrás