Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y optimizar su navegación. Si continua navegando, consideramos que acepta nuestra política de cookies

Que l’optimisme ens pille treballant

Autor: Vicent Francesc Sales Mateu, diputado provincial y concejal del Ayuntamiento de Castellón

El dissabte passat a la turística localitat de Peníscola, el president del Govern Mariano Rajoy va afirmar que el “pessimisme ja està de retirada”. Rajoy, com ja han vingut fent altres membres del Govern ens va llançar un missatge optimista sobre la situació d’Espanya vaticinant que 2013 “serà millor que el passat i pitjor que el que vindrà”.

Més enllà de que alguns puguen acusar al president d’un excés d’optimisme, el que hi va haver en tots els discursos de la Convenció del Partit Popular del passat cap de setmana, és el denominador comú de que podem eixir d’esta, però amb treball, amb molt de treball. O com va dir l’alcalde de Peníscola amb tres claus: treball, treball i treball.

Jo no sé si com deia Rajoy alguns volen creure i dir que tot va malament. Només sé que els optimistes tenen un projecte i els pessimistes, una excusa.

Els optimistes tenen o tenim un projecte pel qual treballar, pel qual deixar-nos l’ànima, i eixe projecte no és altre que el que deia el president provincial Javier Moliner el passat divendres: treballar des de la força de les nostres idees i des del compromís amb el nostre territori.

Ja sabem que al costat tenim als profetes de la catàstrofe, als representants de “les ideologies avorrides” com diu una amiga meua; aquells que ixen de casa tots els dies amb cara d’estrenyits de nit, de dia i quan toca l’Avemaria.

Però els governants i responsables polítics del Partit Popular no podem abdicar de les nostres responsabilitats i hem d’encarar amb empenta, amb optimisme, amb la convicció de que estem fent el que s’ha de fer i que més tard o d’hora eixirem d’esta crisi gràcies precisament a les coses que estem fent i com les estem fent.

Quan el diumenge a la nit veia al ministre Luis de Guindos en la “cadena amiga” de Zapatero, defensant-se del “Tercer Grau” al que el sotmetia la periodista “imparcial”, vaig comprendre no que anem a eixir de la crisi, sinó que ja estem eixint; que cap govern de la democràcia havia mamprés tantes reformes i en tan poc de temps com l’actual i totes adreçades a corregir els desequilibris d’una economia que altres van deixar enfonsar-se des de la inacció i la paràlisi.

Que este és el Govern que ha aconseguit que les dades de l’atur comencen a invertir la seua tendència des de 2007, que este és el Govern, la reforma laboral del qual, ha disminuït la destrucció de llocs de treball; que este és el Govern que ha estabilitzat el sistema financer, quan Europa ho va fer en 2008 i ací els socialistes deien que teníem el millor sistema financer del món; que este és el Govern que ha promulgat una Llei de Protecció dels Deutors hipotecaris que ha fet que més de 2.000 famílies es veren afectades pels desnonaments, mentre que el Govern socialista anterior agilitzava els desnonaments express.

Si este és el Govern que ha fet tot això en dihuit mesos d’acció de govern, sense cap dubte anem pel bon camí. Ni la més mínima mostra d’autosatisfacció, ni la més mínima mostra d’autocomplaença, ni la més mínima mostra de relaxació: treball, treball i treball, ... i com deia Alberto Fabra, hem de ser els valencians la Comunitat que alce Espanya. En la línia, com diu l’alcalde Alfonso bataller, de sumar esforços, ser eficients i posar l’accent en la gestió per buscar una solució a cada problema y no un problema a cada solució.

Els ciutadans s’ho mereixen i nosaltres tenim l’obligació. Endavant!

 

Opiniones deja tu opinionDeja tu Opinión
No existen opiniones para este elemento.

Arriba OpiniónOpinión Enviar a un amigoEnviar a un amigo Volver AtrásVolver Atrás