Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y optimizar su navegación. Si continua navegando, consideramos que acepta nuestra política de cookies

La yenka socialista

Autor: Vicent Francesc Sales Mateu, diputado de Promoción Económica de la Diputación de Castellón y concejal de Cultura del Ayto. de Castellón

Els grups socialistes a l’Ajuntament de Castelló i a la Diputació provincial, no perden ocasió en xafar tots els tolls d’aigua que es troben pel camí, amb tal d’evidenciar l’enorme distància que separa el carrer Carcaixent de la Plaça Major i la Plaça de les Aules.

La setmana passada ens assabentàvem que després de la malaurada i trista decisió de Mario Edo (a qui desitgem el millor en la seua malaltia) d’abandonar el seu grup, ningú dels tres caps visibles del Partit (mai millor dit) Socialista, tenia clar quí havia de ser el seu substitut. Que si la portaveu, Amparo Marco vol a un home de la seua confiança; que si el secretari local, Daniel Gozalbo vol a un home de la seua; que si el secretari provincial, Francesc Colomer no se sap a qui vol,…

No és d’estranyar que la portaveu del grup municipal, la Sra. Marco, no vullga a qui ha estat en l’origen de gran part de les lluites intestines del grup. Com tampoc és d’estranyar que el secretari local, el Sr Gozalbo vullga imposar a un polític curtit, com a mínim des de la batalla de las Termopiles, perquè també és una manera de llançar un avís a navegants: “estic ací per quedar-me”.

Tampoc és novetat que la posició del Sr. Colomer ni se sap, ni s’espera que se sàpiga. De fet encara no han decidit si el lloc d’assessor a la Diputació, que ocupa el nou regidor de l’Ajuntament de Castelló, Juli Domingo, serà eliminat o no.

I en esta yenka que ballen els socialistes, en esta “izquierda, izquierda; derecha, derecha; adelante, detrás; un, dos, tres”, han sumat ara els accessos al Port de Castelló. I ara va i resulta per si li faltava poc, a la Sra. Marco li senta malament el menjar picant.

I és que els socialistes fins fa unes setmanes van defensar l’opció sud d’accés ferroviari al port. Després d’una reunió el passat 3 de maig amb la direcció comarcal i amb els seus companys de Vila-real i Almassora, es van sumar a l’alternativa centre soterrada per no aïllar urbanísticament als grups perifèrics del sud del terme de Castelló. I ara, reclama al Ministeri que elabore una nova proposta.

El cinisme del grup socialista i de la Sra. Marco és il•limitat. Està coenta  entre altres coses perquè diu que no hem llegit bé la moció.

Una de dos, o no està d’acord amb la solució de consens a que es va arribar el passat 29 d’abril gràcies a la intervenció de l’Alcalde de Castelló, Alfonso Bataller, del President de la Diputació, Javier Moliner i de la Consellera, Isabel Bonig pel que fa als accessos al Port de Castelló pel sud amb l’anomenada solució centre millorada,  i en eixe cas, totes les crítiques són poques.

O si el que vol dir és que ella aposta per la solució de consens a la que es va arribar el passat 29 d’abril si eixe és el sentit de la seua moció, que sàpiguen els castellonencs que la Sra. Marco es va abstindre en la Diputació quan es va votar el passat 30 d’abril, per la mateixa solució que ella ara vol abanderar a l’Ajuntament, i que no és altra que la solució que desitgen també les corporacions d’Almassora i Vila-real, siga quin siga el seu color polític.

El pitjor és que no pot posar d’excusa el desconeixement, perquè jo mateix li vaig explicar en el Plenari de la Diputació del passat 30 d’abril en què consistia la solució centre millorada. Per tant, s’ha de tindre molt poca categoria per voler erigir-se en primera defensora d’una solució, quan són altres els que l’han posada damunt la taula i ella amb la seua abstenció l’ha menyspreada.

La Sra. Marco s’ha especialitzat en trobar un problema per a cada solució, i amb la papereta que té al seu partit, potser ara se li amuntonen els problemes i la manca de solucions.

 

Opiniones deja tu opinionDeja tu Opinión
No existen opiniones para este elemento.

Arriba OpiniónOpinión Enviar a un amigoEnviar a un amigo Volver AtrásVolver Atrás