Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y optimizar su navegación. Si continua navegando, consideramos que acepta nuestra política de cookies

En defensa dels llauradors

Autor: Héctor Folgado Miravet, portavoz del PP de Villa-real

Vila-real va eixir el dimarts al carrer en defensa del nostre sector agrari. De forma espontània, la concentració va començar a formar-se a la Plaça de la Vila, espai que històricament ha sigut protagonista de la temporada de la taronja a Vila-real. Junt als porxes on es pagaven els sous de la jornada i els homes anaven a llogar-se i formar quadrilla per a l'endemà. Desgraciadament, en aquesta ocasió l'escenari era molt diferent.

Llauradors, collidors, dones del magatzem, regadors, transportistes, empreses de maquinària, cooperatives, exportadors. Veïns en general preocupats per la situació que travessa el nostre camp. Són moltes les famílies de Vila-real que depenen directa o indirectament del sector agrari. Un sector que durant molts anys ha generat riquesa i treball al nostre poble i que ara ompli de preocupació les cases de molts veïns.

Els últims anys el sector es trobava ja en una situació de vulnerabilitat molt preocupant i ara l'acord en Sudàfrica ens remata deixant-nos en una situació d'extrema gravetat.

Si fins ara les taronges es venien a un preu que no era ni just, ni acceptable, ni molt menys rentable, ara ja ni això! Sembla que el producte que en tant d'esforç cultiven els nostres llauradors no val res i veiem com moltes es queden sense collir.

L'aposta per la qualitat, el respecte al medi ambient i als drets laborals no poden convertir-se en un càstig o un perjudici per a qui fa les coses bé. No poden haver dos regles del joc que acaben beneficiant als de sempre. No és just que s'òbriguen les portes a qui no se li exigeixen les mateixes garanties que a nosaltres.

La concentració del dimarts deu ser l'inici del despertar d'un camp que acumula massa anys de sofriment. Per això, hem d'assumir tots el compromís de no deixar-los sols en esta lluita i treballar units per aconseguir la dignitat i el respecte que el llaurador s'ha guanyat, el preu que la taronja val i el reconeixement que el sector agrari mereix.

Opiniones deja tu opinionDeja tu Opinión
No existen opiniones para este elemento.

Arriba OpiniónOpinión Enviar a un amigoEnviar a un amigo Volver AtrásVolver Atrás