Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y optimizar su navegación. Si continua navegando, consideramos que acepta nuestra política de cookies

EL GRAU. SOCIETAT INTERCULTURAL.

Autor: David Luís López.

Des de fa molt de temps, el Grau de Castelló, ha estat un dels barris de la capital de la plana, on més persones han arribat des d'altres punts, fa temps d'Espanya, i avuí en dia, d'altre païssos. A pesar de que, moltes persones troben en açò un problema, l'alcalde Alberto Fabra, i la tinent d'Alcalde del Grau de Castelló, Marta Gallén, han fet, que el factor migratori positiu, no siga pas un problema, sinó, una ventatja.

Fa més de cincuanta anys, començaren a arribar al grau les primeres famílies, que en la seua major part, venien d'Andalusia. Les bones pesqueres en la costa castellonenca, eren tot un atractiu, per als armadors andalusos, que no van dubtar en dur cap ací, les seues embarcacions, i amb elles, moltes famílies, cadascuna, amb una història diferent.

Avuí en dia, les persones que arriben al Grau, venen de païssos com poden ser, el Marroc, Rumania, o la Xina. Són moltes les persones, les famílies inmigrants, que han trobat en el Grau, el lloc on poder viure, tranquils, de forma sedentària i amb cualitat de vida.

L'ajuntament de Castelló, ha elaborat programes d'insertació social, per tal de fer més fàcil l'arribada a un nou poble a les famílies estrangeres. Des de la regidoria de Benestar social, aquestes famílies han pogut també beneficiar-se d'ajudes económiques especials.

Aquests actes, són els que realment enriqueixen una ciutat, la seua societat, la seua forma de ser, de comportar-se. I és què, només ajudant als més febles, podem aconseguir, que hi haja més benestar, i més qualitat de vida, per a tots.

Opiniones deja tu opinionDeja tu Opinión
No existen opiniones para este elemento.

Arriba OpiniónOpinión Enviar a un amigoEnviar a un amigo Volver AtrásVolver Atrás