Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y optimizar su navegación. Si continua navegando, consideramos que acepta nuestra política de cookies

Apostar per la innovació en el sector ceràmic

Autor: Héctor Folgado Miravet, president Partit Popular Vila-real

La passada setmana vaig tindre l’oportunitat de visitar Cevisama i poder mostrar el suport del Partit Popular als empresaris del sector ceràmic. Aquesta fira suposa una gran oportunitat per d’exhibir el potencial d’un sector fonamental per al creixement de la nostra província. Des del nostre partit, pensem que els vila-realencs hem de ser els primers en demostrar l’efectivitat i la qualitat d’aquestos productes elaborats en la nostra ciutat.

Per això, ara fa un any proposàvem, a través d’una moció, crear una ordenança reguladora de l’ús del material ceràmic en edificis municipals i espais públics. Dotze mesos després res en sabem. Be, si que sabem que la deixadesa de l’actual equip de govern ha provocat una reducció de l’ús d’aquest material en la nostra ciutat. Sense anar més lluny, en l’última fase de remodelació de la zona per a vianants del centre de la ciutat no s’ha utilitzat ceràmica, trencant amb l’homogeneïtat d’aquest important àrea comercial.

L’Ajuntament de Vila-real podria mirar-se en l’espill de la Diputació de Castelló, que està demostrat amb fets la seva ferma aposta pel sector tauleller. El projecte Citylab, l'aposta per la investigació i la innovació o el compromís pel coneixement a través d'iniciatives com el Centre de Documentació Ceràmica, el més especialitzat i complet d'Europa, són alguns dels exemples. A més, els professionals del sector van poder conèixer i provar en l'expositor provincial a Cevisama l'eina informàtica Solconcer, que permetrà als principals prescriptors de la construcció oferir solucions amb  les múltiples virtuts i avantatges de la ceràmica.

D’altra banda, i com va quedar demostrar a aquesta fira, des de la institució que presideix Javier Moliner estem fent un esforç per tal que la ceràmica no siga clau tan sols en el sector industrial, sinó també en la cultura o el turisme. El Museu del Taulell d’Onda o el Museu de Ceràmica de l’Alcora són bons aparadors per explicar als que ens visiten quina ha estat la història de la ceràmica a la nostra província i com aquest sector ha estat capaç d’adaptar-se a les noves demandes de la societat.

Des del Partit Popular de Vila-real pensem que hem de ser capaços de projectar cap a l’exterior les nostres capacitats i possibilitats, entre les quals figuren la innovació en un producte que s’adapta contínuament a les necessitats dels ciutadans. Això ho demostren dia rere dia els nostres empresaris ceràmics, els quals amb els seu constant esforç i amb l’ajuda de polítiques que tornen a generar confiança en la nostra economia, seran capaços de recuperar el lideratge d’aquest motor per a la nostra provincia.

 

Opiniones deja tu opinionDeja tu Opinión
No existen opiniones para este elemento.

Arriba OpiniónOpinión Enviar a un amigoEnviar a un amigo Volver AtrásVolver Atrás