Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y optimizar su navegación. Si continua navegando, consideramos que acepta nuestra política de cookies

Alós “Moncofa anirà a Les Corts en suport de la derogació del cirurgià en el bou al carrer”

Wences Alos “Esperem que el PSOE en Les Corts reconsidere la seua postura i recolze la derogacion igual que han fet la majoria dels seus alcaldes”.

Gabinete de prensa del PP de Castellón | 08-02-2018

Mentre que el PP es posiciona de forma unànim per la derogació, el PSOE es troba dividit recolzant la de-rogació els seus alcaldes i la moratòria el partit en Les Corts.

Mentre que el PP es posiciona de forma unànim per la derogació, el PSOE es troba dividit recolzant la de-rogació els seus alcaldes i la moratòria el partit en Les Corts.

[Galería de Imagenes]

L'Alcalde de Moncofa, Wences Alós Valls, ha anunciat que acudirà a Les Corts el pròxim dia 14 de febrer en suport de la derogació de l'exigència del cirurgià en els festejos del “bou al carrer”.

Cal recordar que una proposició no de llei presentada per Podem en Les Corts Valen-cianes i recolzada per Compromís i PSOE va imposar l'obligatorietat d'un cirurgià en tots els festejos de “ bous al carrer” que tingueren lloc a la Comunitat Valenciana a partir de l'1 de gener de 2018.

Aquesta proposició va ser votada a favor a pesar que prèviament la “Comissio del bou al carrer” en la qual estan representats PP, PSOE i Compromis havia rebutjat la pro-posta prèviament i suposa un encariment, en molts casos prohibitiu, del festeig.

Des del dia de la seua aprobació tant la Federacion de Penyes de Bous al Carrer de la CV i l'As-sociació en Defensa de Bous al Carrer han defensat el seu derogació, al·legant que el tema havia sigut debatut i desestimat en el fòrum de debat adequat.

No obstant açò els partits han mostrat una posició dispar. Mentre que el Partit Popular s'ha mostrat de forma unànim a favor de la derogació, aliniant-se de forma clara amb les exigèn-cies dels afeccionats taurins, en el costat oposat es troba Podem ni tan sols veu suficient la mesura i prefereix imposar més dificultats als festejos.

A mig camí es troba Compromis (más decantat cap a la postura anti-taurina de Podem) i el PSOE, en el qual la postura entre alcaldes i els seus representants en les Corts està enfronta-da. Mentre els alcaldes socialistes de la majoria de les poblacions s'han manifestat de forma clara a favor de la derogació els seus representants en Les Corts recolzen la postura de Com-promís, o siga la moratòria.

I ací ve la polémica ja que el vot dels representants del PSOE en Les Corts és el que decantarà la balança. Si el PSOE en les Corts recolza la moratòria, en contra del criteri dels seus alcaldes, aquests defraudaran als aficionats al “bou al carrer”, partidaris de la derogació. I si feren el contrari, recolzar la derogació,  defraudarien als seus socis de govern en el tripartit, Compro-mís i Podem, els partits més bel·ligerants en contra dels festejos taurins.

Tot es dilucidará el pròximo 14 de febrer en les Corts, davant la qual cosa l'alcalde de Monco-fa, població governada en minoria pel Partit Popular i en el ple del qual el PSOE també va vo-tar a favor de la derogació ha anunciat acudirá a les Corts a mostrar el seu respatler a la ma-teixa. Segons Wences Alós Valls “esperem, pel bé de la festa, de les nostres tradicions, i de la democràcia mateixa que el PSOE en la Corts reconsidere la seua postura, escolte al poble, als seus alcaldes i defense la derogació, enfront de la posició rupturista de la dictadura de la mi-noria ”, en clara referència a Podem i alguns sectors de Compromís.

Opiniones deja tu opinionDeja tu Opinión
No existen opiniones para este elemento.

Arriba OpiniónOpinión Enviar a un amigoEnviar a un amigo Volver AtrásVolver Atrás

Más Noticias de Política municipal

Fecha: 25-09-2018
La improvisación del tripartito en fiestas obliga a incrementar la partida en 110.000 euros y retrasa el pago a los proveedores
El pleno aprobó ayer una modificación de crédito de 196.000 euros para poder pagar en su mayoría gastos de festejos taurinos, pirotécnicos e iluminación

Fecha: 25-09-2018
El PP confía en que la plaga de galeruca que afecta a los olmos del Riu Millars en Santa Bárbara no sea letal para el Clot de Burriana
Suay (PP): "Del mismo modo que Burriana informa a través del Consorcio del Millars, deseamos que nuestra moción permita convocar la Junta de Protección"

Fecha: 25-09-2018
El 'pacto del gasto' deja sobre la mesa el pliego de explotación del aparcamiento y el PP reitera su oferta de diálogo para no hipotecar a Nules
El portavoz del PP pide "sensatez" a un alcalde que ha contratado un informe externo a la UJI para buscar amparo legal porque tiene "miedo" después de saltarse informe

Fecha: 24-09-2018
El alcalde de Nules mantiene la esvástica del mural del Noulas que anunció que eliminaría
El PP volverá a preguntar en pleno al alcalde por las medidas que prevé emprender y reclamará de nuevo copia de la solicitud que el alcalde autorizó en un espacio público

Fecha: 23-09-2018
Diputación financiará con más de 76.500 euros la urbanización de los viales de Mascarell en Nules
El Grupo Municipal del PP en Nules celebra la inyección provincial en el recinto amurallado que se cofinanciará con fondos Feder de Patrimonio

Todas las noticias de la sección [+]