Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y optimizar su navegación. Si continua navegando, consideramos que acepta nuestra política de cookies

Alós “Moncofa anirà a Les Corts en suport de la derogació del cirurgià en el bou al carrer”

Wences Alos “Esperem que el PSOE en Les Corts reconsidere la seua postura i recolze la derogacion igual que han fet la majoria dels seus alcaldes”.

Gabinete de prensa del PP de Castellón | 08-02-2018

Mentre que el PP es posiciona de forma unànim per la derogació, el PSOE es troba dividit recolzant la de-rogació els seus alcaldes i la moratòria el partit en Les Corts.

Mentre que el PP es posiciona de forma unànim per la derogació, el PSOE es troba dividit recolzant la de-rogació els seus alcaldes i la moratòria el partit en Les Corts.

[Galería de Imagenes]

L'Alcalde de Moncofa, Wences Alós Valls, ha anunciat que acudirà a Les Corts el pròxim dia 14 de febrer en suport de la derogació de l'exigència del cirurgià en els festejos del “bou al carrer”.

Cal recordar que una proposició no de llei presentada per Podem en Les Corts Valen-cianes i recolzada per Compromís i PSOE va imposar l'obligatorietat d'un cirurgià en tots els festejos de “ bous al carrer” que tingueren lloc a la Comunitat Valenciana a partir de l'1 de gener de 2018.

Aquesta proposició va ser votada a favor a pesar que prèviament la “Comissio del bou al carrer” en la qual estan representats PP, PSOE i Compromis havia rebutjat la pro-posta prèviament i suposa un encariment, en molts casos prohibitiu, del festeig.

Des del dia de la seua aprobació tant la Federacion de Penyes de Bous al Carrer de la CV i l'As-sociació en Defensa de Bous al Carrer han defensat el seu derogació, al·legant que el tema havia sigut debatut i desestimat en el fòrum de debat adequat.

No obstant açò els partits han mostrat una posició dispar. Mentre que el Partit Popular s'ha mostrat de forma unànim a favor de la derogació, aliniant-se de forma clara amb les exigèn-cies dels afeccionats taurins, en el costat oposat es troba Podem ni tan sols veu suficient la mesura i prefereix imposar més dificultats als festejos.

A mig camí es troba Compromis (más decantat cap a la postura anti-taurina de Podem) i el PSOE, en el qual la postura entre alcaldes i els seus representants en les Corts està enfronta-da. Mentre els alcaldes socialistes de la majoria de les poblacions s'han manifestat de forma clara a favor de la derogació els seus representants en Les Corts recolzen la postura de Com-promís, o siga la moratòria.

I ací ve la polémica ja que el vot dels representants del PSOE en Les Corts és el que decantarà la balança. Si el PSOE en les Corts recolza la moratòria, en contra del criteri dels seus alcaldes, aquests defraudaran als aficionats al “bou al carrer”, partidaris de la derogació. I si feren el contrari, recolzar la derogació,  defraudarien als seus socis de govern en el tripartit, Compro-mís i Podem, els partits més bel·ligerants en contra dels festejos taurins.

Tot es dilucidará el pròximo 14 de febrer en les Corts, davant la qual cosa l'alcalde de Monco-fa, població governada en minoria pel Partit Popular i en el ple del qual el PSOE també va vo-tar a favor de la derogació ha anunciat acudirá a les Corts a mostrar el seu respatler a la ma-teixa. Segons Wences Alós Valls “esperem, pel bé de la festa, de les nostres tradicions, i de la democràcia mateixa que el PSOE en la Corts reconsidere la seua postura, escolte al poble, als seus alcaldes i defense la derogació, enfront de la posició rupturista de la dictadura de la mi-noria ”, en clara referència a Podem i alguns sectors de Compromís.

Opiniones deja tu opinionDeja tu Opinión
No existen opiniones para este elemento.

Arriba OpiniónOpinión Enviar a un amigoEnviar a un amigo Volver AtrásVolver Atrás

Más Noticias de Política municipal

Fecha: 21-03-2019
El PP pide al alcalde de Nules que pague con la misma agilidad con la que gasta
Los cientos de facturas pendientes de pago que se acumulan desde el pasado año deben dar paso a "una gestión económica rigurosa y ágil con los proveedores"

Fecha: 21-03-2019
El PP celebra que la Diputación conceda una 'Escola Matinera' a Cabanes
García ha puesto en valor la importancia de que este recurso llegue al municipio ya que permitirá que a partir de septiembre "tengamos garantizada la continuidad de este servicio necesario para la conciliación de la vida laboral y familiar"

Fecha: 20-03-2019
Vilarrocha: "La izquierda ha abandonado toda la legislatura a las urbanizaciones"
Denuncia la clara dejadez de funciones mostrada por Compromís, y secundada por el PSOE, en diferentes zonas residenciales de Borriol y que se materializan en los parches de calles que deberían asfaltar y en la recogida de residuos urbanos"

Fecha: 18-03-2019
El Partido Popular reclama velar por los vecinos de Mascarell en la ejecución de las obras
Mario García, candidato del PP, considera una prioridad "atender las demandas de los residentes para garantizar que el proyecto se ajusta a sus necesidades"

Fecha: 18-03-2019
Merche Mallol suma a su proyecto de l'Alcora las demandas de la comunidad educativa
Mallol se ha reunido con las AMPAs de los colegios Grangel Mascarós, Comte d'Aranda, La Salle e instituto L'Alcalaten para exponerles "el contrato que quiero firmar con los alcorinos y que tiene en la apuesta por la calidad educativa"

Todas las noticias de la sección [+]